molekul.kecil.adda

Legoland Malaysia Oktober 2015


Assalamualaikum dan selamat petang readers, ari ni rasa rajin nk hapdate blog sbb teruju nak share aksi comel2 dri kami. Alkisah planning a day trip for our team/opismate. Pong pang pong pang, okey 4 org boleh join, and the trip was on 4th Oktober 2015. 

The members are Hadi, Sofi., Aimi and family, me and husband. Kami dari Kuala Lumpur gerak awl pagi lagi, sbb nk kejar Johor Premium Outlet (JPO), hahahahahaha.. and my husband waiting for me at JPO. Bertolak dari KL around 7 pagi and arrived at 12 tengah hari, alhamdulillah. 

Selamat la nk terapikan diri kat sana, and the most excited person is Sofi, sbb first time ni die sampai sana. Hihihi.Okey settled terapi diri kat JPO, we heading to Johor Bharu, check in at Grand Paragon Hotel (most recommended hotel). Penat sgt kan bershopping sakan, kskrng boleh rehat2 jap sbelum keluar dinner bersama Aimi and family.

 :: kami makan dulu, Restoran Singgah Selalu, Johor Bharu (Thanks Aimi sbb blanje kami smua) ::

:: dua orang si cilik yang super cute ::
Alhamdulillah, kami kekenyangan.. thanks Aimi and paklee blanje kami semua. Eh, Balik hotel rehat n tdo. Mesti la takkkkkkkkkkkkk, so kami sambung tengak midnight movie lak, Polis Evo woooo, mmg best tahap gaban, saya kami ***** bintang…

 :: Legoland Landmark, wajib explore smua okey :: 

:: for u guys info ::


Yahoooooo, we are ready to explore the Legoland(Tanah Lego), okey hakak eksaited yerr, eksaited utk dua benda sbenarnye, first is nk jumpe my pumpkin(suami). Xpernah xrindu(blushing).

:: Jum la cuci mata korang dgn aksi kami, mohon jgn termuntah okey ::

:: hubby with opismate abdul hadi pp tembam, hahahaha ::








:: we are ready for ride :: 










:: kami kepenatan dah, rehat dlu seround :: 

:: kami nak naik 'bounce2' ke udara :: 

:: welfie di udara ::






:: Live performance of Ninja Go ::

:: Toilet yang tersgt comel dan tersgt bersih : 









:: Shopping Lego cikit sebagai cenderahati ::


Akhirnya, selepas 7jam kami explore Tanah Lego, tiba masa untuk balik KL. Fuhhhhhhh, mmg enjoy yang amat. pendek kata mmg smua mainan kami main. Mmg puas hati sgt2. hihihi

Semoga bertemu lagi Tanah Lego