molekul.kecil.adda: :: BLOGGER yg d laknat ::

:: BLOGGER yg d laknat ::

Assalamualikum blogger semua .. selmat berhari minggu :)
ari ni sy nk share maklumat yg sy dpt dr buku dan hasil pembacaan sy .
: bukan main lagi : adlah buku hasil dr Dr. Hm Tuah Iskandar al-haj ..
seorang motivator dan juruam yg d kenali dan d kagumi ramai ..
d sebab kan sy seorng pemilik blog .. utk personal blog sy ..
sy tibe2 tertarik dgn tajuk yg d bincangkan 

: pemilik blog yg d laknat :

 
: ini adalh helaian yg membincangkan tajuk d atas :


: korang leh baca x ape yg d bincangkan dlm helaian ni ???
lau xnmpk .. meh sy tulis ckit yer :)
bunyinye begini :

Ha. ni kembali pada laknat tadi 
dalam hadis 2 sebut org yg melaknat kalaulah laknatnya i2 xbetul, akan kembali pada dirinya sedri.
ini ramai org xpaham, ramai org xprasan. awk kata org, awk sangka apa yg awk cakap tentg org tu dah betul sgt, alih2 salah. misal awk kata c mamat 2 penipu .. alih2 c mamat 2 x menipu .. maka laknat i2 kembali pada awk. awklah yg penipu - jelas, terang lagi bersuluh ..

sekarang ni wrtawan segera pon ramai juga, bukan mee segera je byk jenis, wartawan segera pon byk jenis.
blog ada blog baru c pemilik blog jadi wartawan segera. haa, buatlah dosa byk2 pemilik blog, tebarlah fitnah byk2 dlm blog anda, sa2 dunia baca, berjuta manusia baca, alih2 apa yg dikatakan dlm blog 2 tak benar..
tak ker laknat kembali kepada diri si tuan punya blog ???


d sini sy nk sampaikan sedikit ulasan dlm tajuk yg d bincangkan 

ape yg sy paham dan dpt simpulkan d cni adalah 
kita jgn gunakan blog kita utk update sal seseorng yg cerita nya belum ten2 betul atau salah ..
jgn pulak tibe2 nk jadi wartawan segera ..
dah nama personal blog .. update la sal personal kita ..
xpon share je tips2 yg d rasakan berguna ..
kan3 ???
korang sokong x ??

maaf la lau ade yg trase .. sy xder niat nk kata kat sape2.. cuma nk kongsi ape yg sy bace ..
lau kita baca n kita kongsi .. ilmu 2 kan lebih berguna . kan3 ?

apa yg sharekan adalah sekadar perkongsian ilmu :)
thanks kerna sudi baca :)
(^^)

No comments: