molekul.kecil.adda: :: kawan menjadi KEKASIH ::

:: kawan menjadi KEKASIH ::

 Assalamulaikum semua :) huhu .. ngah godek2 blog terjumpe entry dr aswadz tentang dr kawan menjadi kekasih .. tibe2 rasa touching lak sbb bru jer kena tinggal dek kawan yg jadi kekasih .. 
rasa mcm semua tips dah ikut .. tp last2 d permainkan oleh die .. rasa cedeyh sgt2 la .. 
bila kwn yg dah hampir 3 tahun menjadi kekasih .. c dia mainkan hati dan prasaan kita cam2 jer .. 
hubungan cuma bertahan 3 minggu jer :( dek kerana dah putus maka persahabatan pon dah jadi renggang :( mmg x d sangka sangka bila die tergamak menduakan miss adda :(
dlu time berkwan, selalu gak jumpe .. bila jumpe cita la masalh cinta masing2 ..
rasa macm dah ckup kenal c dia bila dah dgr luahan hati die ttg ex2 die ..
tp ntah la .. dr kawan jadi kekasih pon masih kena mainkan ..
xtaw la ape nk jadi yg cinta miss adda ni ..
asyik terkandas tgh jalan jer :(
 so, bg korang yg bru nk declare or ape2 jer berkaitan dgn cinta dr kawan .. 
baik korang2 hati2 taw .. munkin bila c dia jadi kekasih hati kita .. c dia akan berubah .. 
so miss adda sarankan korang wat survey dlu yer ..


1. Usha dlu dia single ke tak

Walaupun korang sker kat kawan korang tuh, jangan maen serbu je. Alih2 kalo dia dah kena book ngan orang laen, tak pasal2 kawan korang tu akan bertanggapan negatif terhadap korang. Like "Eh, tiba2 lak budak ni ngorat aku" atau "Buang tebiat ke hape kawan aku yang sorang nih?".
Kalo dia single, bagus la. Ada chance la korang masuk jarum kan. Tapi kalo dia dah berpunya, jangan nak masuk jarum gak. Nanti ada yang terluka dek ketajaman jarum tersebut.


2. Confirm kan dlu perasaan korang

Lepas dah confirm dia single, korang still tak bole serbu terus. Korang kena fikir dlu perasaan korang tu btol2. Real ke tidak. Ke perasaan tu muncul masa2 tertentu seperti masa korang depress ke. Confirm btol2. Confirm btol2. Macam mana nak confirm kan? Hhhmmm... Payah nak jawab tu. Susah sangat, apa kata korang semayang istikharah. Hehehe...


3. Bagaimana lak perasaan dia?

Agak2 dia sker kat korang tak? Itu yang korang kena amek tahu sebelum korang btol2 approach kawan korang tu. Adakah korang orang pertama yang dia share good/bad news? Dia sker tak melepak ngan korang atau spent time together2? Masa yang korang spent bersama makin banyak tak? Kalo yes, tanda positif la tuh.

Untuk btol2 confirm kan perasaan kawan korang tu, apa kata korang drop some hint. Contoh nyer, "Aku enjoy la spent masa ngan ko" atau "Kan bagus kalo perangai ex aku macam ko". Kalo dia paham hint korang, bagus la.

Kalau korang percaya dan dah btol2 confirm yang kawan korang tu pun minat kat korang, bole la korang start memikirkan cara2 nak approach. Jangan tunggu dia approach korang dlu. Kang dua2 maen tarik tali, melepas lak.


with love :
 Miss AdDa






No comments: