molekul.kecil.adda: :: fenomena Durian Crepe ::

:: fenomena Durian Crepe ::




 
:: durain crepe yg colourful,menarik dan menawan :) ::
 

Assalamualaikum semua, korang kenal x ape i2 ?? yg gmbr colourful kat atas 2, lau korang nk taw itulah durian crepe. kita semua kan sdg dilanda demam durian crepe .. bg korang yg dah rasa menda ni, cer habak mai cmner rasanye .. *tibe2 kuar loghat lain ne* .. sbb terliur sgt tgok menda ni :) jum pkat try mkn n buat .. lau buat sdri lagi best asenye .. maklumlah dari air tgn sdri kan ..
xg2 erk kwn2 ??
 
 :: macam cedap jer kan ?? ::
 
cer try buat ikut resipi yg miss adda copy n paste dri incik google ni :) thanks yer incik ...

BAHAN - BAHAN
 
             Kulit Pancake
             250 gm tepung gandum
             3 biji telur
             500ml santan
             ½ sdu garam
             Pewarna hijau
Bahan Inti:
             Whipping cream + gula (manis ikut citarasa memasing)
             Isi durian
CARA - CARA 
1.            Kulit: Blend semua bahan.
2.            Buat dadar nipis²
3.            Inti: Pukul Whipping Cream dan gula sehingga menjadi cream/kental
4.            Isi durian dilumat kasar
5.            Pancake Durian: Ambil sehelai kulit pancake, letakkan whipcream.
6.            Kemudian letakkan isi durian diatasnya.
7.            Lipat dan simpan dalam peti sejuk 1-2 jam.

Kalau buat kulit dia tu, senipis yang boleh. Jangan nipis sangat plak kang tak sempat bungkus koyak dah .

:: dan hsilnya .. perghh nampak lazat .. nyum2 ::
 
 
Selamat mencuba semua … miss adda 2ngu weekend her ni .. nk try cuba cari kat pasar karat shah alam .. ketemu d sana yer .. kita same2 cuba durian crepe ni .. niat nk bli durian crepe kat pasar dah terkubur .. sbb miss adda cari punye cari xder pon .. huhuhu .. btw, miss adda dah tempah dgn kwn housemate miss adda .. xsabar nk try ni .. rm15 tuk 10 biji .. nyum2 .. korang yg dah try 2 leh la komen kat cni .. bg pandangan korang pasal durian crepe ni ::)
with love :
Miss AdDa
 
 

No comments: