molekul.kecil.adda: :: Haji dan Umrah ::

:: Haji dan Umrah ::

Assalamualaikum blogger semua, korang chat x ? arap2 semua chat la yer .. sahabat blogger yg dah hbis blajar. amacam ? dah dpt kejer x ? bg yg dah dpt keje tahniah .. Miss Adda blum ade kerja ag .. tp dah apply almost 50 kejer .. blum dpt aper2 positive feedback pon .. yg position closed jer dpt .. huhuhu .. 
xper2 .. Miss Adda akan usaha supaya dpt kerja .. kerja biasa2 cari pengalamn sebelum dpt keje yg betul2 sebati dgn jiwa .. xg2 eh kwn2 ??


meh nk crito alkisah Haji dan Umra : Mencari Keredhaan Ilahi ... Majlis ni berlangsung kat Perbadanan Perpustaaan Awam Selangor (PPAS) . library trbaik dan tercanggih pernah Miss Adda lawati .. d sebabkan Miss Adda mmg jenis yg suka join universiti program ,, so Miss Adda pegi la join program ni .. actually program ni kwn miss adda yg organize so apalgi .. peluang nk join 2 mmg terbuka seluas-luas alam la .. bg nama as participant then berciap sedia nk g program ni .. mane taw kan bleh g Rumah Allah dlm usia yg muda .. amin .. Insya Allah. 


:: mereka adalah sebahagian dari organizer program ni .. kai bju hijau tanda support Tabung Haji ::

sepanjang program berlangsung, Miss adda rasa teruja sgt2 .. dan dpt tahu macm2 perkara yg perlu dan xperlu lakukan time menunaikan Haji dan Umrah ,.. besarnye nikmat Allah lau dpt kerjakan haji dalm usia muda kan .. Ustaz yg sampaikan ceramah pon best, xmemboringkan ..


:: berposing depan replika Kaabah ::

selain dari ceramah berkenaan Haji dan Umrah, terdapat aktiviti2 lain seperti pameran, kuiz, pertandingan mewarna bg kanak2, cabutan bertuah dan agen tabung haji pon ade bg sape2 yg nk bukak akaun Tabung Haji ... Miss Adda pon bukak akaun jugak :) hehehehe .. mula utk menabung .. mane taw ader rezki bleh pegi Mekkah dlm usia yg masih muda dan gagah ni :) Insya Allah ..


:: hadiah yg Miss Adda dapt ::

alhamdulillah, d sebabkan pegi majlis ilmu macm 2 .. rezki Miss Adda murah ari 2 .. dpt cabutan bertuah, dpt baucer makn RFC (Radix Fried Chicken) dan dpt jdi lima pemenang terbaik kuiz haji dan umrah ..
alhamdulillah .. rezki majlis ilmu ..

:: posing smeta ::

lepas jer program hbis, kami jalan2 kat sekitar Library ni .. kami pegi zon kanak2 .. wah kanak2 .. memeg meriah zon diorang .. dah la comel2 .. colourfull lak 2 .. mmg sape2 yg ader anak miss adda sarankan korang bwk anak korang dtg cni .. zon kanak2 ader buku cerita, pc, tv n macm2 mainan taw .. yg best nyer .. library ni kena bukak kasut taw .. then kasut 2 letak dlm beg yg PPAs sediakan pas2 bwk masuk dalm library .. PC yg diornag guna pon APPLE taw .. mmg canggih yg amat la ...

:: Haji dan Umrah ::

:: Mencari Keredhaan Ilahi ::

meh ramai2 pegi lawat PPAS ..

confirm korang xnyesal lau g lepak kat sane ...

:)

3 comments:

kaizen said...

amin... rezeki masing kalo dpt g mse muda nih...

pepol said...

Jangan pernah mengalah mencari kerja,bro pon bru je dapat kerja ni

Miss AdDA said...

kaizen : amin .. insha Allah .. rezki 2 seluas alam .. kita hanya perlu berusaha jer ...

pepol : insha Allah pepol .. miss addda xkan pernah mengalah tuk cari keje :)