molekul.kecil.adda: My E-day 16.10.2013

My E-day 16.10.2013


Salam ouls, dah lama xhapdate blog dgn cerita sendri. Sejak bermula tugas sebagai seorng pekerja, Miss Adda dah xder masa terluang nak hapdate blog. Kan bersarang labah2 berpuluh2 tingkat. Sarang labah2 bertingakat2 erk? Kau hadoo sarang mcm 2? Hehehehe..

 :: Pelamin Diy bersama sepupu :: Tenkiu Mila ::

Alhamdulillah hari ni dah 4 Mac 2014 .. dah 3 bulan di tahun baru ni. Rasa mcm sekejap masa berlalu. Tup2 dah tahun baru 2014. Umur makin lama bertambah. Alhamdulillah walaupon fizikal masih budak2 .. tp pertambahan umur membuatkan Miss Adda dpt berfikir secara matang dah. Awt slame ni xmatang ker? Hehehehe .. katanya Tu6 Miss Adda, saya ni xmatang, peranga mcm budak2 .. hehehe. Xper la .. at least sy boleh buat awk gelak dgn perangai budak2 sy ni. Hehehe. Sy syg awk la.

:: Testing di pagi hari ::

Outfit for e-day : Incik tu6 blanje JMinaz Butik

Baju kemeja Incik tu6 : Levis (sy blanje J

Mini Plamin : DiY dr Miss Adda (Langsir satin rm12.00 -4meter (bby blue), langsir pink rm12.00 - 4meter, kipas crepe bli kertas A4 jer, bunga bli kat mydin jer, lapik duduk guna tilm bujang then balut dgn ropol2 comforter Umi kita)

Hantaran : 7(lelaki) blas 5(perempuan)

Hantaran utk Incik Tu6 : Tuala sulam tempah dgn Mimi Fashion Mimi Fashion,  baju kemeja, cupcake spupu sponsored, cincin Incik Tu6 Silver dgn batu delima, coklat, kain pelekat, buah-buahan

Hantaran dr Incik Tu6 : Kain pasang 2 helai, cincin 2(cincin tu6 n cincin merisik),kek, coklat.

 :: semua simple2 jer :: 

Mukadimahnya pjg lebar, alkiasahnya nk crita pasal majlis pertunangan Miss Adda yang berlangsung 5 bulan lepas. Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar. Walaupon semuanya MissA Adda uruskan sendri, tp bersyukur jiwa ini kental menguruskannya bersama air mata. L Agak sedihkan bila terpaksa uruskan segalanya sendri. Umi Miss Adda dah xder, tahun ni dah almost 4 years Umi leaved us. Tp Alhamdulillah Miss Adda ade Abi yang sgt2 memahami dan melengkapi.


 :: bersalam dengan rombongan belah incik tu6 ::

:: kek sponsored by spupu kak ngoh ::

Miss Adda selamat bertunang pada 16.10.2013. perancangan nk bertunang pada hari raya Aidilfitri lagi, tp di sebabkan kalut n mcm2 hal kena urus, so we decide raya Aidiladha jer la. Alhamdulillah semua belangsung seperti di rancang. Kami bertunang dalam majlis yang sgt simple dimeriahkan dengan kehadiran saudara-mara, sahabat handai dan keluarga belah tunang saya.


 :: bakal ibu mertua sy :: first jumpe semasa majlis pertunangan sy ::

 :: excited dan nervess :: tenkiuu mak ::

Alhamdulillah, nasi minyak dr mak sedara sy sgt laris. dan tetamu pon puji sedap. hati dah berdebar2 takut xcukup makanan. tp alhamdulillah, makanan semua cukup. lega ase. tak sangka lak diorng dtg sampai 7 buah kreta.

 :: Abi a.k.a Abah sy menyarungkan cincin utk incik tu6 ::

 :: tetamu ::

Majlis pertunangan bertemakan Bby Blue + Pink. Tema yang Berjaya di realisasikan. Berjya jugak cari baju yang elak dr baju kmeja tu6 kaler pink. Asal sebut nk suruh Incik Tu6 pakai kaler Pink, mcm2 helahnye .. hehehehe. Akhirnya helah c dia Berjaya.

 :: tetamu rombongan belah incik tu6 ::

 :: menyusun strategi nk dduk :: hehehe ::

 :: Cincin utk incik tu6 ::

 :: Cincin utk sy :: cincin risik dan tu6 ::

:: tudung brtunang dr Reben dan Gunting ::

sekian entry bergambar 

tenkiu readers

InsyaAllah bakal bergelar isteri Zul Azizan Zainudin beberapa bulan lagi 

with love :
Miss AdDa

No comments: