molekul.kecil.adda: Part 1 : Wedding Checklist

Part 1 : Wedding Checklist


Salam semua blogger, b2b, and ex b2b semua. Pejam celik pejam celik skrng dah bulan Mac. Lagi 4 bulan saya nk jdi isteri kepada kekasih hati Zul Azizan. Excited, nerves, gembira dan takut. Wah semua perasaan bercampur baur nii.. korang mesti ade rasa cmni jugak kan? Almaklumlah nk bertukar status dari Miss Adda jadi Puan Adda.. Hopefully Allah ease everything for us. 


Korang2 b2b sekalian mesti dah buat checklist kan? Hari ni saya nak share checklist sy dengan bakal pengantin sekalian. Mane tahu korang bleh tambah2 yg tertingal dan sy pon boleh upgrade lagi sy punya list J

Barang Hantaran:
1. Al-quran digital
2. Telekung solat (sponsored)
3. Set toiletries 
4. Handbag
5. Kasut
6. Kek (sponsored)
7. (masih berpk2 nk tambah ape lgi)

Goodies bag(diy):
1. white based paper bag (blum bli lagi)
2. doily paper
3. Reben
4. tenkiu tag (design by myself but blum print lagi)
5. pocket calendar
6. crepe paper
7. jajan

Makanan kenduri:
1. Catering ( Abi uruskan)

Bridesmaid:
1. Kain pasang utk 4 orng

Guestbook corner (diy):
1. Guestbook (dah bli Cuma belum decorate)
2. Alphabet (S&Z)
3. Paper clip yg cute
4. Frame gambr
5. Colourful pen
6. Small chalk board
7. Bunga
8. Other stuffs for decoration

Outfit akad nikah:
1. Kain pasang (dah antar kat tailor)
2.Veil (dah bli but blum antar for beading)
3.Shawl

Pelamin :
1. Theme putih + pink (dah deal dengan bridal tp blum book lagi)
2. Baju sanding (tempah jahit kat bridal)  sbb xder size kecik (XXS) 
3. kasut sanding 

Urusan akad nikah:
1. Borang nikah 
2. HIV test
3. Kursus kahwin

Kad kahwin 2 pihak:
1. belum tempah lagi .. sdg survey kad on9



Stakat ni rasanya dah 30% done my preparation. Alhamdulillah, I’ve done everything with my effort. Sbbnya adalah sy dah xder ibu/mak/mummy/umi. Agak cedih tp itulah kenyataan. But Alhamdulillah sy masih ade Abi yang memahami.

Stakat ni dulu checklist sy. Nanti bulan depan update lagi. Xsabrnye nk balik kg esok .. flight kul 3.35 petang. Semoga segalnya slamat nanti. Nk balik kg selesaikan mane2 yg perlu diselesaikan dlu J


#prayforMH370

with love:
Miss AdDa

2 comments:

Adi Irsan said...

Salam...
My phone +6283804909000
Pin BB 7d1e4238

Adi Irsan said...

Salam...
My phone +6283804909000
Pin BB 7d1e4238