molekul.kecil.adda: :: Solemnization 30 Julai 2014 ::

:: Solemnization 30 Julai 2014 ::


Assalamualaikum kwn2 blogger sekalian, dah lama sgt rasanye xhapdate molekul kecik ni. Dah banyak sgt dah labah2 buat sarang ni.. haishhh, semenjak dah masuk kerja setelah bercuti pjg ni ase nk wat keje pun xder mood apatah lagi nak hapdate blog. Cian lak molekul kecil dah terabai.  Saya maseh lagi rasa diri ni dlm mood bulanmadu. Hihihi.. over kau nyah :P ..

Outfit : Chiffon with full lining beli kat Kamdar
Details Beading :  Reben & Gunting
Mekap : Yoko Tanaka

Alkisah nk story ari ni adalah berkaitan dengan bertukarnye status dr ‘Miss AdDa’ dah jadi “Madam Adda’. Arini teringin kepingin nak share alkisah dan piccas dr majlis akad nikah kita. Alhamdulillah, dengn dua kali lafaz sah menjadi isteri kepada suami tercinta Zul Azizan Zainudin.

:: my hubby ::

Melalui tempoh perkenalan yang agak singkat, kami berjaya menghalalkan hubungan cinta kami. Kami mula berkenalan pada 18 Februari 2013, after seeing each other, sy terus dilamar dgn ayat berbunyi ‘awk,awk dah tgk sy, sy dah tgk awk, awk sudi dop jadi bini sy????’(versi klate).. siyesly terkejut beruk sampai speechless. Tak pk panjang terus terima. **blushing n senyum sorang** . so we declare utk kenal hati budi masing2 on 20 Februari 2013. Janji Allah itu pasti, awk jodoh terbaik sy hubby.

 :: nampk dah tgn hubby menggeletar ::

 :: di saat ijab kabul di lafazkan ::

:: tak sangka Abi menitiskan air mata bila sy slesai di nikahkan ::

Lepas 3 bulan berkenalan, c dia (suami sy) terus balik klantan n jumpe Abi (Abah) saya. Then, he said nk bertunang. Abi sy plak terus berkenan nk jadikan menantu. Hebat betul penangan senyuman awk b. hihihihi… first time jumpe Abi sy pesan ‘jaga elok2 anak perempuan manja Abi ni’ .. tetiba kita laky g touching ngn pesanan Abi.. Alhamdulillah slepas berbincang kami selamat bertunang pada 16 October 2013. Dan decide utk disatukan pada raya Aidilfitri 2014.

:: sesi tandangan lembaran cinta kami ::

 :: half of mine ::
:: solat sunat pengantin ::

:: shy2 cat kami bila kena kiss dahi cmni ::


Alhamdulillah, Allah mudahkan segalanya utk kami.. finally.. 30 Julai 2014 menjadi tarikh bersejarah buat kami.. Doakan cinta kami kekal hingga syurga yer kwn2. Meh layan gmbr akad nikah kami..

Akad nikah : 30 Julai 2014
Lokasi : Masjid Kubang Panjang
Photographer : MRAR Production Rdhwan Rahim(higly recomended)
Inai : Inai Pengantin (highly recommended)



to be continue ...........................................

nanti kita update utk majlis bersanding lak yer kwn2 :)




No comments: