molekul.kecil.adda: Krabi Part 2

Krabi Part 2


Assalamualaikum readers and bloggers sekalian… actually dah lama mencoret utk krabi part 2 ni, tp tak berkesempatn nak tekan ’new post’ ..refer to Krabi Part 1...  nmpk sgt kan bz ngn komitmen kerja dan komitmen jalan2 ngn suami. Lepas ni mmg kena rajinkan jari share semua tempat2 yang dah dilawati bersama suami. Nasib baik la jenis yang mmg suka jalan2. Hahahahhaha.. tp lau bab jalan jauh cikit ni mmg isteri yang kena uruskan dan suami cuma sediakan duet jer. Hahahaha. 

Hari ni lebih kurang nak kongsi itinerary kami selama 3h 2m kat sana la. Mmg kaw2 kami jalan kat sekitar Aonang Beach sampai mak cik dan pak cik2 yang meniaga kat sana cam muka kami suami isteri. Hahahaha..

1st day – berlepas dari KLIA2 Airport around 7.30 pagi waktu Malaysia. Mmg flight yang paling awl kami ambil. Around 8.30 pagi waktu Malaysia kami sampai kat Airport Krabi.
Sesampai jer Airport Krabi, kami amik teksi utk ke hotel yang dah booking via agoda.com. Waktu Thailand kami sampai adalah 7.30 pagi, so I take around 45 minutes to Aonang Beach. Sampai hotel dalam kul 9pagi la. 

Becoz of it too early, so kami xdpt check in, have to check in at 11 pagi. So, receptionist offer me utk tinggal luggage hello kitty sy kat lobi hotel. Xkan la lak nak angkut jalan2 kan. Hahahahah. Mao nye berpeluh ketiak nak Tarik troli tu. Hahahahah.

So kami pun ronda2 l sekitar Aonang Beach, mmg kedai pun byk lagi yang xbukak, tp pakej2 utk ke island mmg dah byk sekitar beach tu. So kami pun survey la pakej2 menarik, n nasib kami mmg beruntung sbb ade byk jugak choices dengan harga sale yang menarik. So we bought 2 packages with are 7 Island Sunset and Phi Phi Island( tempat WAJIB kunjungi bila pegi Krabi).

Pakej 7 island sunset 699 baht seorng (x2 = 1398 baht) normal price 1200 baht seorng)

Pakej Phi Phi Island 999 baht seorng (x2 = 1998 baht) normal price 1800 baht seorng)

So settled shopping utk first round, kami pun balik hotel check in, manda manda n rehat sejenak.

:: bilik J Hotel kami :: sgt selesa dgn wifi setiap level ::

2nd day - kami bangun seawal 5 pagi sbb mandi2, solat then berciap tunggu van dtg pick up utk ke Phi Phi Island. Kat sini jam 5 pagi dah cerah mcm kul8 pagi kat Malaysia.
So we decided utk pkai tshirt Krabi sedondon *feeling2 suweett bulan madu* 

Tepat jam kul6.30 pagi kami dah kluar breakfast, sebelum berangkat ke Phi Phi Island. Package yang Phi2 Island adalah kami akan singgah ni beberapa jenis pulau lain seperti phi phi island → maya bay → bamboo island → viking cave→ pileh bay → lohsamah bay→ monkey beach .. dan sbenarnye Phi2 Island adalah last island yang singgah utk lunch sebelum balik ke Aonang Beach. 

:: suami isteri feeling2 romantik gtu ::

selamat menjamu mata dengan aksi2 dari kami suami isteri :)

















 :: hidangan mmg sgt2 sedap :: 


 Lunch kat pulau ni disediakan sekali dalam package. Dan sepanjang perjalanan dlm boat pun ade air mineral, air oren, buah-buahan serta roti utk makan sambal santai. Perjalanan dri Aonang beach ke first island take around 45 minit,… so sape2 yang mabuk laut tum mmg xdpt nk tolong la.. hihihihi…


tadaaaaa, ni adalah gambr candid kami masa berrjalan nak pegi naik boat ke phi2 island, once kita mendarat dr pulau, diorg kakak2 abg2 akan bukak meja tepi pantai. then pilih la gmbr kita if ade.. dan kami hasilnye begini.. hahahaha .. hanya 100baht satu gmbr n frame :) ..


 :: the famous pancake ever , Yaminlah Pancake, korang semua wajib try yer :: 
kami ke Yaminlah jalan kaki jer sambil2 cuci mata amik angin pantai 

:: banana chocolate with nutella pancake ::





okey dah, penat jari nak haplod gambr byk sgt.. mohon jangan muntah tgk aksi kami suami isteri yer :) ade masa kita jumpe lagi yer Krabi ..

Best moment April 2015.

2 comments:

ombak bergigi said...

om follow sini #429

http://ombakbergigis.blogspot.com

MASTURAH MARZUKI said...

mas follow sini..http://masturahmarzuki.blogspot.my